Inspelning av Helena Bergströms "Så olika"

Idag tog jag med Göran och Oscar till inspelningen av Helena Bergströms nya film "Så olika". Vi möttes vid Skansens entré och gick tillsammans upp till dansbanan Galejan där vi tog skydd från regnet. Där blev det fika och en kort genomgång från Helena.
Sen var det dags att gå upp till karusellen där vi fick träffa filmteamet, Rolf Lassgård och Rickard Wolff. I början fick vi sitta under stora partytält, men sen togs de bort och det var dags att släppa loss till Arvingarna och låtsas som det inte regnade alls. Det är häftigt hur man kan leka med ljuset så att regnet inte syns alls i kameran.

Det är inte sällan man får lov att spela emot vädret på film. Jag berättade för killarna om när vi spelade in Julkalendern Lasse och Majas detektivbyrå, då vi var inne i en varm studio med stora lampor och varma pälsjackor, mössor och vantar och skulle låtsas att det var kallt och att vi frös, medan vi kände svettpärlorna i pannan. Det har också varit flera tillfällen då man spelar in filmer på våren som ska utspela sig på sommarn då man har fått frysa häcken av sig och minsann spelat att det var så sjukt varmt.

Vi hade i alla fall väldigt roligt. Om allt bara hade varit soligt och frid och fröjd hade vi säkert inte kommit ihop oss och fått samma gruppdynamik som vi fick nu. Ibland måste man gå igenom lite väder och vind för att bli bättre tillsammans. Håret blev blött och sminket rann, men so what?

Sen blev vi bjudna på lunch på Solidens restaurang. Väldigt trevligt, men jag måste erkänna att jag tyckte personalen inte var alltför sevice minded och maten var inte vad man hade förväntat sig efter att ha hört en del om restaurangen tidigare.

Efter lunchen tog vi några sista scener där Helena ville ha specifika close ups på Göran, mig och Oscar när vi rockade loss. Hon berättade att hon var jättenöjd med oss och var jätteglad att vi kom. Hoppas det syns någonting i fimen nu.

Jag vet inte om hon jobbar på samma sätt som Colin Nutley som spelar in jättemycket extra, men sen klipper bort en hel del och pusslar ihop allting i storyn i slutet. Vi får se.

Filmen "Så olika" ska tydligen handla om två systrar med väldigt olika liv, men att människor trots det kan mötas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar