Lördagens bilder
Vi blev bjudna på middag hos Cillen och Larsa och jag hjälpte till att fixa i ordning förrätten som fick bli räktoast med ägg och majonnäs.

Senare drog vi hem till Micas nya fina lägenhet på förfest. Hon hade praktiska muggar som man kunde rista in sitt eget namn i.
Efter några timmar drog vi med alla in till Rocks.

Jag och Göran hade gått upp redan sju och varit på filminspelning tidigare under dagen. När det var dags för stängning var vi alldeles för trötta för att dra vidare. Det gick sjukt fort, men var en riktigt kul lördagkväll!

Adventsfint
Jag och Göran har varit igång hela dagen och fixat för första advent. Först åkte vi till Farsta och shoppade lite fina ljushållare på Indiska och lite julpyssel på Panduro. Efter det åkte vi hem till min mamma och hämtade adventsstjärna och adventsljusstakar. Sen åkte vi hem och städade och adventspiffade till lägenheten. Nu ska vi äntligen äta mysmiddag och dricka årets första glas julmust.


Taco night
Jag och baby var kulturella och tog ett glas rött medan vi fixade oss inför kvällens krogbesök. När vi var klara drog vi oss vidare till mina klasskamrater som redan var på plats. Det visade sig att vi skulle till gamla Söder Hof som nu bytt ägare och namn till Hellströms. Just på fredagar har de gratis tacobuffé till alla som köper dricka. Riktigt grymt erbjudande då en stor stark går på 33 spänn.
Kvällen fortskred med öl, trevligt sällskap och jag-har-aldrig.

Jag kunde inte låta bli att va kreativ med nachosmulorna.

Det här kan lätt bli en ny fredagstradition. :)Iväg på inspelning
Idag gick jag och baby upp jättetidigt för nu måste vi springa iväg på inspelning. Det blir min fjärde inspelning denna veka. Sen ska vi gå på stan och köpa pyssel till i morgon.
Vi hörs snart!

Shapespeare, planering och julfikusar
Vi började dagen med film. Det blev en rulle från 1957 som heter Blodets tron och passande nog är en japansk filmatisering av Macbeth. Riktigt häftig version även om klippen inte var så snabba som vi 2000-talsungdomar är vana vid. När vi sett klart gick vi upp på scenen och körde igenom Macbeth några vändor. Texten börjar nästan sätta sig nu.
Efter lunch hade vi möte om vårt fullspäckade decemberschema. Luciatåg och julkonserter måste planeras och det är svårt att välja repertoar med så många olika viljor. Vi lyckades i alla fall komma fram till några förslag som vi ska försöka lägga fram till vår musiklärare på måndag.
Någonting som är helt säkert är att vi ska spela Jonas Gardells "Mormor gråter" på julkonserten. Den är riktigt rolig och jag kan nästan hela sketchen utantill då jag haft den på mp3. Vi gick iväg och repade och när vi hade fördelat rollerna var det bara att köra igång. Jag som inte är alltför ovan att spela man blev pappan den här gången.


Fika madness
Det har varit en riktigt mysig fikavecka den här veckan. I dag kunde jag och baby inte låta bli att pröva på ICAs cupcakes som vi inte riktigt trott på tidigare, men vi blev glatt överraskade. Jag har aldrig varit så mycket för muffins och cupcakes tidigare, men kanske blir det ändring på det nu. Glasyr och fyllning is the shit!


Äntligen hemma!
Efter en lång dag på en hemlig inspelning i en hemlig studio är jag äntligen hemma. Trött, blöt och jättehungrig. Det är då man uppskattar en macka och någonting varmt att dricka som mest. Mums!

Blev alldeles paff när jag fick se den här bilden som vi tog i söndags med 3tjejer.se.
Tusen tack för ett grymt jobb!


Nytt favoritcafé mitt i City
Idag ville jag och baby gå ut och fika, men vi har ofta blivit besvikna på våra cafébesök där man ofta fått uppleva torra halvdanna bakverk till rövarpriser. I dag gick vi runt kring Hötorget och var otroligt fikasugna och visste inte var vi skulle ta vägen. Plötsligt kom jag och tänka på att en kompis berättat om Café & konditori Bellman på Sergelgatan som skulle ha väldigt god choklad. Vi gick dit och fann att priserna inte var dessutom helt ok. 40 spänn för stor jättegod choklad med grädde och chokladsås. Hit går vi nog igen.


Cubase och musikteori
Jag har haft en intensiv morgon med grunderna i cubase och direkt vidare in i musikteorin efter några veckors uppehåll. Det känns riktigt kul att kunna spela in sina egna grejer i framtiden, även om jag hellre hade lärt mig mer om Logic som jag redan kan grunderna i. Ska sätta mig och spela piano när jag kommer hem sen. Känner att jag har tappat massor. Ska välja en kul låt som jag kan öva stenhårt på till nästa vecka. Gärna en rocklåt. Nu ska jag promenera iväg till dansen. Hörs ikväll!


Stans nya julbelysning
På vägen hem gick jag på Drottninggatan och tittade på den nya julbelysningen som invigdes igår. City i Samverkan och Coca cola står för den nya energisnåla belysningen.

Riktigt fin, men jag fick ingen direkt julkänsla av den. Jag gick vidare förbi Rikstagshuset och upptäckte att gamla stan hade satt upp sin äldre mer traditionella belysningen längs med Västerlånggatan.

På söndag är det första advent!


Ännu mer inspelningar
Kom precis hem från reklaminspelning för Bonniers. Det blev ingen studio denna gång utan ett tåg. Samma tåg som de spelade in filmen Skenbart på.
Än så länge är det mesta gällande inspelningen hemligt, men ni får kanske höra mer då den publicerats. :)

I morgon blir vanlig skoldag och på onsdag ska jag vara med och spela in en sketch till ett humorprogram som inte börjat sändas än.


Girls girls girls!
Är nyss hemkommen från castingen med 3tjejer.se. Vi pratade om livet, sex, relationer, kärlek och skönhet med och utan kamera. När vi pratat klart var det dags för plåtning. Vi tog massor med bilder tillsammans och var och en för sig. De kommer finnas på sidan sen i deras nya design. Det var en riktigt kul dag och jag hoppas få komma tillbaka och filma mer.


Förfix och utgång
Baby är så gullig som lagar finmiddag medan jag fixar mig inför kvällens utgång.
Snart kommer Danne med öl och kanske kommer Maritza över en sväng. Sen bär det av ut till Rocks och kanske vidare förbi Sturekompaniet.

Nu har baby fixat grogg till mig. Hörs snart!

Sol!
När det är så mörkt ute är det skönt att få komma ut och få lite sol på sig. Jag och Göran bestämde oss för att ta en långpromenad innan solen gick ner i dag.Föreställningsfredag
I dag hade vi föreställning inför skolan med alla skrivarnas småsketcher som de skrivit. Det gick bra och det har varit riktigt lärorikt och kul att lära sig så mycket text på bara någon dag.

Efter föreställningen var det min och Katarinas tur att städa SoT-rummet. Det var inte lite rörigt efter den här intensiva teaterveckan.
Jag passade på att prova på lite rekvisita inne i GardeRobert. Kanske skulle man skaffa glasögon. Vad tycks?


Casting och inspelning

På söndag ska jag på casting till en webtv-serie på 3tjejer.se och på onsdag ska vi spela in en humorsketch till ett nytt humorprogram som ska börja sändas snart. Ska bli jättekul!


Parmiddagar och örfilar

Bland parmiddagsfstjafs och förhållandeterapi jag och Erik få med lite stage fighting i vår sketch inför morgondagens föreställning. Äntligen lite action! Blir till att öva lite extra med Erik i morgon så vi får till smällen ordentligt utan att någon gör sig illa på riktigt.

Katarina och Robert i skolan frågade passande om jag och Göran ville komma hem till dem på parmiddag någon gång. Låter som ett riktigt mysigt förslag, men jag har aldrig varit på en parmiddag förut och har aldrig riktigt förstått varför det måste vara just PARmiddag. Kanske förstår jag det när jag provat på det. Vore i alla fall kul att umgås lite mer med dem privat. Vi har jobbat i samma projekt hela veckan nu och det har varit jättekul!
Sötisar!

Kvällen får gå till att öva lite extra på replikerna till i morgon. Kommer nog tjuvspela lite med Göran också. :)


Rädda julen!
Aladdin firar sitt 70-årsjubiléum genom att ta in en ny pralin i asken till jul och för att få in en ny så måste förstås en gammal tas bort. För att förhindra att ens egna favorit ska åka ut så måste man nu alltså gå in här och rösta.
Min favorit är som så många andras gräddnougaten, men jag har hört talas om att trillingnöten ligger lite pyrt till. Min moster brukar alltid ta den och hon äter inga andra ur asken på julen, så jag funderar på att lägga min röst där då gräddnougaten verkar sitta rätt säkert. Rädda trillingnöten!

Hur tänker ni rösta?

I_love_sushi_by_mj_coffeeholick1.jpg heart sushi image by erikarely
Uppmuntran med sushi och kvällsfika
Efter en hård dag överraskade Göran mig genom att dra med mig till vårt favorit-sushiställe vid Hötorget. Det blev en perfekt uppmuntran efter en krävande dag.
Det är så kul att jag lyckats få Göran att tycka om sushi. Han tyckte inte ens om fisk alls innan.

När vi var klara gick vi till Hemköp på Centralen och köpte med oss lite kvällsfika. Det blev varm Choklad med bullar och muffins.
Oh! En med fyllning i!

Nu ska vi återgå till myset. Kanske sätter vi oss och fixar ihop vårt fotoalbum ikväll.


Kärlekstrassel och Bratwurstmannen
Det är så lyxigt att ha ett helt gäng med skrivare som skriver specialskrivna texter till en att framföra varje dag. I morse började vi hela dagen med att alla fick varsin dikt som man kunde framföra som man själv ville med eller utan musik. Jag fick en dikt om ett par som bråkat och nu stod inför att ta ett allvarligt snack som de inte visste skulle bli jobbigt. Jag lät Elsa och Maria spela paret medan jag själv var en mer abstrakt karaktär som berättade om hur karaktärerna kände sig och som i slutet även förde ihop de två för deras samtal som de båda försökt sträva ifrån.

Direkt efter detta fick vi en ny uppgift. Skrivarna hade skrivit nya texter där temat var att det skulle vara två karaktärer på scen och sedan skulle det komma in en tredje karaktär som ändrar situationen.
Mer specifikt tema lottades. Vår grupps skrivare fick "korvspad" som tema och började med att en patient (Maria) var på besök hos psykologen (Malin). Patienten berättade om sin allra värsta skräck vilket var en hemsk man som hemsökte henne om nätterna; Bratwurstmannen! Han bor i en kastrull, är röd som en dansk varmkorv i ansiktet, har bilringar runt magen som liknar falukorvar och stryper folk med sin prinskorvssnara. Inte alltför likt mig eller min kroppsform, men jag löste det med en stor skjorta där jag proppade in kuddar och kläder som gjorde mig jättestor, kavaj över det, korthårig peruk, teaterblod i ansiktet, stora skor, lösmustasch, hemmagjorda prinskorvar runt halsen, hatt och ett grovt underbett.

Först visades Bratwurstmannen i Marias karaktärs fantasi och återkom senare när psykologen skulle bevisa att han inte fanns genom att kalla på honom. Psykologen ser inte att Bratwurstmannen faktiskt står bakom henne, medan patienten flyr i panik. Medan hon skriver ner patientens alla problem i sin journal tar Bratwurstmannen fram sin hängsnara och stryper sedan psykologen visslandes på "Jag vill ha blommig falukorv till lunch". Jag åkte på den rollen då jag var bäst i gruppen på att vissla.
Se hela bilden


Efteråt ville Svante ha ett möte med alla skådespelare då han egentligen bara skulle gett kritik på vad man måste förbättra till var och en av oss, men till mig hade han ingenting annat att säga än att ge beröm. Kändes faktiskt riktigt skönt. Jag tyckte mycket om min roll och såg ingenting efteråt som jag önskat att jag hade ändrat på. Tror att jag behövde det för att nu gå vidare och våga ta ut svängarna ännu mer.


Längtar tills i morgon!


Mer äventyr ikväll
När jag kom hem från skolan var jag så huslig att jag gick direkt till spisen och började laga middag till mig och Göran. Jag var tvungen att äta tidigt för snart ska jag ut igen och gå med klassen på Teater Tribunalen. Vi ska titta på Den tappre soldaten Svejks äventyr i terrorkrigens tidevarv. Det ska tydligen utspela sig i Afghanistan. Våra lärare ville speciellt gå och titta på den då en av huvudrollsinnehavarna har gått samma linje som vi nu går.
Kanske lär man sig ett och annat om det jag skrev om i söndags.